The Precedence diagram of the project as follows:
The possible paths and their corresponding durations as follows :
A-C-E = 5 + 2 + 4 = 13 weeks
B-D-E = 3 + 5 + 4 = 12 weeks
B-D-F = 3 + 5 + 7 = 15 weeks
Since , B-D-F has the longest duration, it forms the CRITICAL PATH
The estimated project duration ( which is same as duration of critical path ) = 15 weeks
It is to be noted that all activities on Critical path have ZERO slack.
Therefore , activities B/D/F have ZERO slack
Slack of activity E = Duration of B-D-F – Duration of B-D-E = 15 – 12 = 3 weeks
Slack of activity A, C = Duration of A-C-E – Duration of B-D-E = 15 – 13 = 2 weeks
SLACK ( WEEKS )
“Looking for a Similar Assignment? Get Expert Help at an Amazing Discount!”
What Students Are Saying About Us.......... Customer ID: 12*** | Rating: ⭐⭐⭐⭐⭐
"Honestly, I was afraid to send my paper to you, but splendidwritings.com proved they are a trustworthy service. My essay was done in less than a day, and I received a brilliant piece. I didn’t even believe it was my essay at first 🙂 Great job, thank you!"
.......... Customer ID: 14***| Rating: ⭐⭐⭐⭐⭐
"The company has some nice prices and good content. I ordered a term paper here and got a very good one. I'll keep ordering from this website."